Implementare GDPR Externalizare DPO Servicii Dezvoltare Durabila Dezvoltare WEB Coding SEO

Actionam Sustenabil vizand o dezvoltare durabila pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator si o planeta curata si sanatoasa! Implica-te si TU chiar de azi!

Produsele, serviciile și soluțiile oferite de către compania noastră au un impact redus spre minim asupra mediului înconjurător datorită tehnologiilor si echipamentelor eficiente energetic utilizate, precum și a materiilor prime si a consumabile reutilizabile folosite în procesele de fabricație.

Conceptul de Sustenabilitate sau de dezvoltare durabilă desemnează totalitatea formelor și metodelor de dezvoltare socio-economică care se axează în primul rând pe asigurarea unui echilibru între aspectele sociale, economice și ecologice și elementele capitalului natural.


Cea mai cunoscută definiție a dezvoltării durabile este cu siguranță cea dată de Comisia Mondială pentru Mediu și Dezvoltare (WCED) în raportul „Viitorul nostru comun”, cunoscut și sub numele de Raportul Brundtland: „dezvoltarea durabilă este dezvoltarea care urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”.

Dezvoltarea durabilă urmărește și încearcă să găsească un cadru teoretic stabil pentru luarea deciziilor în orice situație în care se regăsește un raport de tipul om - mediu, fie că e vorba de mediul înconjurător, mediul economic sau mediul social.

Deși inițial dezvoltarea durabilă s-a vrut a fi o soluție la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor și degradarea continuă a mediului și căuta deci în primul rând prezervarea calității mediului înconjurător, în prezent conceptul s-a extins asupra calității vieții în complexitatea sa, și sub aspect economic și social. Obiect al dezvoltării durabile este acum și preocuparea pentru dreptate și echitate între state, nu numai între generații.

contribuim la dezvoltarea durabila a planetei

Conceptul a fost legat inițial de problemele de mediu și de criza resurselor naturale, în special a celor legate de energie de acum 30 de ani. Termenul însuși este foarte tânăr și s-a impus în vara lui 1992, după Conferința privind mediul și dezvoltarea, organizată de Națiunile Unite la Rio de Janeiro.

Durabilitatea pleacă de la ideea că activitățile umane sunt dependente de mediul înconjurător și de resurse. Sănătatea, siguranța socială și stabilitatea economică a societății sunt esențiale în definirea calității vieții.

La 25 septembrie 2015, Adunare a Generală ONU a adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă (UN, 2015).
Esența Agendei 2030 o reprezintă 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).
ODD-urile universale, transformaționale și inclusive descriu provocările majore ale dezvoltării umanității.
Scopul celor 17 ODD este de a asigura o viață sustenabilă, pașnică, prosperă și echitabilă pe pământ pentru toată lumea, în prezent și în viitor. Obiectivele acoperă provocările globale care sunt cruciale pentru supraviețuirea umanității. Ele stabilesc limite de mediu și praguri critice pentru utilizarea resurselor naturale. Obiectivele recunosc că eradicarea sărăciei trebuie să meargă mână în mână cu strategiile care clădesc dezvoltarea economică. Ele abordează o gamă de nevoi sociale incluzând educația, sănătatea, protecția socială și oportunitățile de locuri de muncă, tratând în același timp schimbările climatice și protecția mediului. ODD-urile abordează barierele sistemice cheie pentru dezvoltarea sustenabilă cum ar fi inegalitatea, modele de consum nesustenabile, capacitatea instituțională slabă și degradarea mediului. Pentru atingerea acestor obiective, fiecare trebuie să-și îndeplinească partea sa: guvernele, sectorul privat, societatea civilă și fiecare om din lume. Se așteaptă din partea guvernelor să își asume răspunderea și să stabilească un cadru național, politici și măsuri pentru implementarea Agendei 2030. Trăsături cheie ale Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă sunt universalitatea și indivizibilitatea . Ea se adresează tuturor țărilor – de la Sudul Global la Nordul Global – ca țări țintă. Toate țările care subscriu la Agenda 2030 trebuie să-și alinieze propriile lor eforturi de dezvoltare cu scopul de promovare a prosperității, protejând în același timp planeta pentru a realiza o dezvoltare sustenabilă. Astfel, în ceea ce privește ODD, toate țările pot fi considerate în curs de dezvoltare și toate țările trebuie să ia măsuri urgente.

De ce ne preocupa dezvoltarea durabila?

Pentru că generațiile actuale trebuie să-și poată acoperi nevoile fără să compromită capacitatea generațiilor viitoare de a-și acoperi propriile nevoi. Conceptul de dezvoltare durabilă înglobează considerente economice, sociale și de mediu care pot evolua în interdependență, susținându-se reciproc.

ODD-urile își propun să echilibreze cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – cea economică, cea socială și componenta de mediu – prin acțiuni concrete prevăzute pentru următorii 15 ani, axate, printre altele, pe:
- demnitate umană
- stabilitate regională și globală
- o planetă sănătoasă
- societăți reziliente și echitabile
- economii prospere.

Romania si sustenabilitatea

România, în calitate de stat membru al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Uniunii Europene (UE), și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1, în cadrul Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă din septembrie 2015. Concluziile Consiliului UE, adoptate în data de 20 iunie 2017, „Un viitor durabil al Europei: răspunsul UE la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” reprezintă documentul politic asumat de statele membre ale UE privind implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Prin această strategie, România își stabilește cadrul național pentru susținerea Agendei 2030 și implementarea setului de 17 ODD. Strategia susține dezvoltarea României pe trei piloni principali, respectiv economic, social și de mediu. Strategia este orientată către cetățean și se centrează pe inovație, optimism, reziliență și încrederea că statul servește nevoile fiecărui cetățean, într-un mod echitabil, eficient și într-un mediu curat, în mod echilibrat și integrat.



Angajamentul si implicarea noastra in dezvoltare durabila

Chiar daca nu suntem o multi-nationala sau o corporatie, la nivelul nostru dorim sa contribuim la o dezvoltare durabila vizand un mediu inconjurator mai prietenos si sanatos, contribuind la atingerea Obiectivelor de Dezvolatare Durabila stabilite prin conventia Agenda 2030

Obiectie de Dezvoltare Durabila Asumate

Dezvoltarea de politici si proceduri de sustenabilitate

Dezvoltam si implementam la organizatii politici menite pentru o dezvoltare durabila.

Programe de instruire si formare profesionala

Din 2010 am participatla programe de instruire in IT pentru persoane de varsta a 3a, unde am reusit sa instruim cca 400 de persoane, punerea in circulatie de cursuri de intiiere in IT pe intelesul persoanelor care nu au cunostinte legate de tehnica de calcul si nu cunosc limba engleza, avand alti 350 de beneficiari.

Din 2018 impreuna cu Catedra Internationala Onorifica Jean Bart - infiintata cu amabilul sprijin al Academiei Romane, am desfasurat cursuri de formare profesionala in domeniul protectiei datelor, cibersecurity, impotriva spalarii banilor, de dezvoltare durabila, pentru un numar pe peste 750 de beneficiari.

Asigurarea sigurantei la locul de munca precum si conditii decente, nediscriminatorii

In activitatile noastre tinem cont de egalitatea de sanse, drepturile femeilor si lipsa discriminarii. Luam in calcul inclusiv integrarea in campul muncii a persoanelor provenite din medii defavorizate si intstruirea lor.
Asiguram constant sesiuni de instruire si facilitam participarea la conferinte si programe de formare profesionala pentru angajatii nostri pentru le asigura o evolutie permanenta in cariera.

Utilizarea de produse consumabile si mobilier

Utilizam consumabile realizate din produse recilabile, evitand utilzare de materiale pe baza de plastic sau materii prime brute.

Utilizam mobilier realizat din produse care se pot recicla (fier, pal, carton presat, etc.) pentru a nu fi necesare utilizarea de resurse brute.

Utilizarea de resurse

In activitatea desfasurata am impus iluminatul cu LED si utilizarea echipamentelor si sculelor eficiente din punct de vedere energentic.

Cu privire la emisiile directe de CO2, am limitat si eficientizat transporturile astfel incat activitatile sa necesite distante si resurse minimale, iar atunci cand se poate, activitatile sa fie desfasurate de la distanta. Tot ca solutie de economisire a emisiilor de CO2, prin parteneriatul cu Sameday, utilizam serviciile de livrare/preluare prin reteaua de EasyBoxuri, economisind astfel carburanti si reducand amprenta de CO2.

Utilizarea de materii prime in procesul de productie

In cadrul ATELIERULUI, la confectionarea produselor noastre finite, utilizam materiale care sa afecteze cat de putin mediul inconjurator: - cu precadere vopsele pe baza de apa - material lemnos regenerabil precum Pal, MDF, Carton Presatm astfel evitam utilizarea materialelor fosile sau finite - utilizam furnizori de materiale responsabili care si-au asumat atingerea obiectivelor din Agenda 2030 - in cazul materialelor textile folosim poliester reciclat, astfel se consuma mai putine materii prime noi si se reduce impactul asupra mediului, iar materialele existente pot fi valorificate din nou. - firele textile sunt vopsite cu o tehnică specială pentru fibre sintetice, care reduce consumul de apa si chiar contribuie la imbunatatirea rezistei culorilor, comparativ cu tehnicile traditionale.

In aplicatiile noastre utilizam ciment EcoPack furnizat de Holcim.



Angajamentul de sustenabilite in activitatea desfasurata de EURO MARKET


Prin urmare, Euro Market isi doreste sa aiba un impact pozitiv asupra planetei. De aceea, până în 2030, vrem ca toate materialele din produsele noastre sa fie reciclate sau regenerabile si obtinute din surse responsabile. Totodata, serviciile pe care pe prestam dorim sa aiba un impact asupra planetei si sa atingem o serie din tinte vizate de anumite Obiective de Dezvoltare Durabila. In schita de mai jos am reprezentat tintele vizate de compania noastra pentru a contribui la atingerea ODDurilor aferene pentru indeplinirea prevederilor din Agenda 2030.

Invitam partenerii, colaboratorii si clientii nostri sa isi asume si ei tinte si obiective de dezvoltare durabila pentru a putea contribui impreuna la salvarea planetei!

Masuri vizate pt dezvoltare durabila

  • Incercam sa reducem amprenta noastra de carbon
  • Incercam sa eficientizam, optimizam si sa reducem necesitatile de transport
  • Incercam sa utilizam transportul cu mijloacele electrice
  • Ne planificam calatoriile si incercam solutionarea de la distanta
  • Am inceput procesul de utilizare de energie regenerabilă si tehnologie LED
  • Avem in plan instalarea de panouri solare
  • Am eficientizat sediul si atelierul pentru a obtine un mediu sanatos si eficient energetic
  • Utilizam termostat pentru a nu abuza de sistemul de incalzire
  • Luam in vedere achizitia de echipamente eficiente energetic
  • Deconectam dispozitivele electrice atunci când nu sunt in birou si atelier
  • Realzam achizitii din surse cat se poate de apropiate
  • Incercam sa comandam doar cantitatile de alimente si materiale necesare
  • Incurajam consumul redus de carne si introducerea legumelor si fructelor in alimentatie
  • Nu irosim apa inutil
  • Folosim sintagama: reducem, reutilizam și reciclam

Vedere de ansamblu a dezvoltarii durabila

Schimbările climatice sunt rezultatul nivelurilor în creștere ale emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), la care se face referire în primul rând în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon (CO2). Cu cât amânăm mai mult acțiunile împotriva schimbărilor climatice, cu atât efectele acesteia vor fi mai grave. Fiecare persoană, afacere, organizație și guvern poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ne protejează mediul și asigură sănătatea climei noastre prin reducerea amprentei de carbon.

Transport
În 2016, transportul a reprezentat aproximativ 28% din toate emisiile de gaze cu efect de seră

Electricitate
Alte 28% provin din generarea, transportul și distribuția energiei electrice, mai ales din arderea combustibililor fosili.

Industrie
Procesele industriale care produc materiile prime și bunurile de consum pe care le folosim zilnic creează aproximativ 22% din amprenta de carbon.

Încălzire și răcire în case și întreprinderi
Casele și întreprinderile contribuie cu aproximativ 11% din totalul gazelor cu efect de seră a țării. Dintre această energie casnică, sistemele noastre de încălzire și răcire sunt cele mai grave infractori, cauzând aproape 80% din toate emisiile de CO2 din surse rezidențiale și comerciale.

Alimente
Agricultura reprezintă aproximativ 10% din totalul emisiilor de GES.

„Și mai exact ce se întâmplă dacă nu reciclez?”

Materialele plastice, metalice și sticlele au timpi de biodegradare uriași. O sticlă de plastic aruncată astăzi într-o groapă de gunoi va rămâne acolo pe urmă după 33 de generații. O bucată de sticlă va râmăne în groapă de gunoi pe un termen nedeterminat, studiile estimând că sticla se biodegradează după 1–2 milioane de ani.
Mai jos poti observa efecte asupra anumitor materiale asupra mediului, in cifre:
Plasticul

  • • cutie în care se servește mâncarea se degradează în 400 de ani, iar o sticlă de plastic, în 1000 de ani.
  • • Aproximativ 12% din deșeurile menajere sunt ambalaje din plastic.
  • • Pentru a identifica plasticul, caută etichetele pe produs. Fiecare număr din logo-ul anumitor categorii de plastic.

    Hârtia
    • • Prin reciclarea unei tone de hârtie, salvam 17 copaci.
    • • Dacă am arde aceeași tonă de hârtie în loc să o reciclăm, am creat 680kg de dioxid de carbon.

      Metalul
      • • Reciclarea unei conserve de aluminiu economisește suficientă energie pentru a ține pornit un televizor de aproximativ 3 ore.


      Sticla
      • • Un singur recipient de sticlă se descompune complet în peste 1 milion de ani.
      • • Sticla este 100% reciclabilă și poate fi reciclată la infinit. De asemenea, în cazul sticlelor, acestea pot fi reutilizate prin spălare, fără a fi nevoie de reciclare.

      Așadar, încurajează-i pe cei din jur, membrii din familie, vecini, prieteni, oameni din comunitate să se gândească înainte de a arunca gunoaie fără a le sorta și să ia în considerare opțiunea unui reciclat selectiv.


      Sumarizând, acestea sunt etapele reciclării:
      • Sortează de acasă deșeurile: plastic, hârtie, metal, sticlă, menajer.
      • Pentru a obține mai mult spațiu, presează-le, împăturește-le.
      • Nu uita să cureți recipientele murdare înainte să le pui la coșul dezvoltat.
      • Informează-te unde sunt puncte speciale amenajate pentru reciclare și du gunoiul acolo.
      • Nu uita sa le spui si altora despre cum pot recicla

Actualizări ale prezentelor prevederi

Vă prezentăm în continuare lista cu ultimele modificări aduse la aceasta pagina și data când a fost operată.

  • 09 Ianuarie 2023 - a fost adaugata Declaratia de sustenabilite in activitatea desfasurata

Dacă aveți nelămuriri sau întâmpinați dificultăți, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.



Drepturi de autor, Credite, Notificare legală

Acest document este realizat de catre EuroMarket.ro prin Elmarcont srl pentru Elmarcont srl protejat de drepturi de autor în temeiul Legii nr. 8/1996 și orice copiere, distribuire, reproducere, republicare reprezintă încălcarea drepturilor de autor. Atât autorul, Ionut Socol, cât și beneficiarul, Elmarcont srl își rezervă dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile cauzate în cazul în care sunt identificate copii neautorizate ale prezentului material în afara siteului https://euromarket.ro sau a siteurilor https://euromarket.ro .

Noutati despre activitatea Euro Market

Cu o experienta de 21 ani, va stam la dispozitie cu o gama larga de solutii IT menite sa identifice necesitatile, problemele si solutiile necesare imbunatatirii imaginii afacerii dvs in mediul online prin intermediul siteului web. Ne propunem sa crestem atat in ochii clientilor existenti, potentialilor clienti, cat si motoarelor de cautare si sociale pentru a va permite cresterea afacerii dvs.



Incepand cu anul 2018 am extins colaborarea cu Fundatia Eurolink si Catedra International Onorifica Jean Bart - Realizata impreuna cu ACADEMIA ROMANA in 2012, colaborare prin care sustinem cursuri de formare in domeniul protectiei datelor personale, dezvoltarii durabile si cybersecuriy- www.cursdpo.ro www.cursdezvoltaredurabila.ro

In acelasi an am dezvoltat cea mai complexa suita de documente GDPR inglobate in peste 15 Kituri GDPR dedicate - www.kitgdpr.ro

Incepand cu anul 2019 activitatea a fost extinsa substantial dezvoltand noi domenii de activitate in care activam in paralel:



Ce putem face pentru toti
Ce am facut pentru altii
Ce putem face pentru dvs ?


matruriile

clientilor

ultimele

articole

Curs DPO Ofiter Protectia Datelor Personale
Curs DPO Ofiter Protectia Datelor Personale

Prezentul curs este organizat în co-tutelă de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (anul 2012), Departamentul de For... detalii →

Programul de sustinere a Unitatilior Teritorial Administrative din Romania
Programul de sustinere a Unitatilior Teritorial Administrative din Romania

Programul de Aliniere la standardele Uniunii Europene a Unitatilor Teritorial Administrative din punct de vedere al transparentei decizionale si a interfetei instituitiei cu cetatenii din comunitatea ... detalii →

Servicii oferite
Servicii oferite

Euro Market Advertising, prin departamentele sale specializate executa comenzi personalizate si adaptate necesitatilor dezvoltarii si promovarii afacerii dvs. pe diverse linii de activitate: - Departa... detalii →

Supavietuirea afacerii dvs
Supavietuirea afacerii dvs

Pregatiti-va pentru ce e mai rau din timp. Puneti la adapost informatiile dvs IT si pregatiti un plan de reluare a activitatii. Daca maine ar avea loc un dezastru, un incendiu, un furt, ati putea rel... detalii →

Management
Management

Din Noiembrie 2013 am inceput sa indrumam administratia restaurantului olandez AAD's Place, iar incepand cu aprilie 2014 si pana in ianuarie 2016, am preluat intreaga administrare a acestuia ajungand ... detalii →

nu rata

Magazin Kit GDPR Documente, Solutii, Manuale, Registre, etc

Descarca gratuit documente GDPR * Download GDPR

Vă prezentăm în continuare o listă de documente GDPR utile în aplicarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal, precum și un set de documente demonstrative ce sunt incluse in Kiturile GDPR Download Documente GDPR informative gratuite Schema procesului de implementare GDPR Plan de monitorizare conformitate GDPR Planul de lucru al Responsabilului cu Protectia Datelor […]


Proces verbal de distrugere sau stergere documente din baza de date – Document Demo Kit GDPR

Proces verbal de distrugere sau stergere documente din baza de date Aceste documente vă sunt necesare pentru implementarea GDPR, cu ajutorul Kitului de implementare GDPR acestora organizația va putea demonstra instituirea și aplicarea de măsuri tehnice și organizatorice corespunzatoare menite să gestioneze și să protejeze datele cu caracter personal pe care aceasta le deține sau […]


Cctv Informare Prelucrarea Datelor Cu Caracter Personal

Din colecția de documente specifice GDPR incluse in TOOL-KIT-urile GDPR pe care le punem la dispoziție persoanelor interesate, vă prezentăm în continuare materialul atașat mai jos pentru a putea să vă faceți o imagine despre modul nostru de realizare a documentației și nivelul de profesionalism cu care acestea sunt aboradate. Rețineți faptul că acest document […]


Grup Lucru Articol 29 – WP253 – Instituirea de sanctiuni si amenzi administrative

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și […]


Afis de informare angajati si clienti cu privire la drepturile lor conform cu GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și […]


ultimele

stiri GDPR

Proleasing Motors amendat cu 15000 euro pentru expunerea datelor a 436 clienti

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.06.2020 o investigație la operatorulProleasing Motors SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Proleasing Motors SRL a fost sancționat … Continuă să citești →


Telekom sanctionat cu amenda de 3000 euro pentru incalcarea GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.04.2020 o investigație la operatorul Telekom Romania Communications SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul TelekomRomania Communications SA a fost sancționat contravențional cu amendă în … Continuă să citești →


Amenda GDPR – 2500 Euro Uttis Industries srl

În luna iulie, Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul UTTIS INDUSTRIES SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 12 și art. 5 alin. (1) lit. c) coroborate cu art. 6 dinRegulamentul (UE) 2016/679 … Continuă să citești →


Servicii de consultanta de urgenta SOS GDPR pentru incidente de securitate

Ai o problema? Ai o bresa sau un incident d securitate? In 72 de ore trebuie sa o raportezi! Comanda chiar acum serviciul consultanță de urgență S.O.S. GDPR Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR  ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct … Continuă să citești →


Amenda pentru ca nu a facut dovada obtinerii consimtamantului

Autoritatea Națională de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat o investigație la operatorulArtmark Holding SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederileart. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004, coroborat cu art. 13 alin. (5) din Legea nr. 506/2004 … Continuă să citești →


Servicii GDPR si Kituri GDPR, pentru conformarea la prevederile legislatiei protectiei datelor

Vă oferim Servicii GDPR și soluții pentru a suține organizația pentru a se conforma la prevederile impuse de legislația privind protecția datelor cu caracter personal și GDPR alături de specialiștii din echipa EuroMarket.ro. ANSPDCP a început verificarea respectării și aplicării … Continuă să citești →


722cursanti
210siteuri web
28magazine online
762grafice
SERVICII GDPR: Solutii de implementare si conformare la prevederile GDPR si Servicii Externalizare DPO Responsabil Protectia Datelor

Oferta de servicii GDPR
Solicita acum oferta noastra de servicii de implementare GDPR pentru a va asigura ca organizatia dvs. respecta prevederile impuse de cadrul legislativ privind protectia datelor personale.
Click aici pentru oferta
Informatii generale despre GDPR

Timp generare: 0.5687 secunde