Verificaţi regulat presiunea anvelopei. Suprasolicitarea anvelopelor (viteză excesivă sau suprasarcină) trebuie să fie evitată. Aceasta are acelaşi efect ca şi sub-presiunea şi poate cauza deteriorări ireparabile ale anvelopei. Dacă trebuie să treceţi peste un obstacol, apropiaţi-vă încet de acesta – şi pe cât posibil într-o pozitie perpendiculară faţă de obstacol. Verificaţi starea anvelopelor în mod regulat pentru a sesiza deteriorări exterioare cum ar fi tăieturi, fisuri sau umfături. Presiunea din anvelope joacă un rol definitoriu în ceea ce priveşte durata de viaţă a anvelopelor şi performanţele lor referitoare la siguranţă.
Presiunile sunt determinate în mod individual funcţie de tipul vehiculului, de către producătorii acestui vehicul şi al anvelopelor. Supra- sau sub-presiunea anvelopei reduce capacitatea acesteia de a avea o aderenţă corespunzătoare. Nu numai că va contribui la o uzură excesivă si asimetrică a anvelopei, dar va influenţa substanţial şi manevrabilitatea, ceea ce poate crea pericole îndeosebi la virajele luate cu viteze mari. Dacă presiunea nu este adecvată funcţie de sarcina încărcată, temperatura anvelopei creşte datorită flexării sporite a flancului. O temperatură excesivă poate cauza deteriorări ireparabile ale structurii anvelopei.
Verificaţi presiunea din anvelope la fiecare două săptămâni şi reglaţi-o dacă este necesar. Ţineţi minte, controlaţi presiunea în anvelope doar când acestea sunt reci, şi nu atunci când sunt calde datorită şofatului. De asemenea, nu uitaţi să verificaţi şi presiunea roţii de rezervă sau a celei temporare, deoarece se poate întâmpla oricând să aveţi nevoie de ele. Vă rugăm consultaţi informaţiile suplimentare despre anvelopa de rezervă sau temporară, puse la dispoziţia dumneavoastră de către producătorul vehiculului.
Citeste mai mult pe http://www.cauciucurideiarna.ro/
3627 citiri | Publicat in data de 08 Octombrie 2013 |